Tur til Bergen

Det ble ikke mer enn en fiksetur til Bergen. 10minutter å gå til Marinesenteret i Sandviken, der Svein har alt, og det han ikke har, ordner han til neste dag. Dine problemer er hans problemer. Doen begynte å skylle sjøvann utover dørken. En utslitt og utdatert kopling fikk jeg til å henge såvidt fast igjen, men det endte opp med at jeg fikk en ny porselenskål, som det var tatt deler av tidligere. Kunne betale seinere hvis den passet. Han var raus, han Svein, men etter meg, kom det en fyr som skulle ha en ny propell, og der gikk det i tusenlapper.

Det er ikke lett å få landstrøm i Bergen, det er bare opplegg på Zakken brygga. Jeg fikk montert opp solcellepanelet, så nå er vi selvforynt med energi igjen. Da jeg koplet på kjøleboksen, sank spenningen fra 12.6v til 11.5v på noen minutter. Tror den trekker 50w. Det er meingen å bruke den på landstrøm, og jeg har kjøpt en omformer 230v/12v som klarer å drive den. Selve boksen er så godt isolert at med gratis is fra fiskeavdelingen i coop, holdt den kulden i 2 dager. Men den ble fyllt med smeltevann. Isboks med drenering er neste. 

Han hadde også et godt utvalg i hengsler til Biltemapriser. Dessuten skruer i løs vekt, og da blir det billigere enn Bt. Til oppvarming og koking, bruker jeg en rødsprit som er nesten luktfri: "Fin fyr". 6liter av dette stoffet koster nærmere 500kr. Det er for dyrt, tror jeg må på Biltema og prøve den spriten de har.

Den gamle autopiloten ST2000 kom heder og verdighet igjen. Åpnet kontakten, fant frem de tjukkeste ledningene, blå og brun, koplet på en plugg og traff rett polaritet med en gang. Limte inn et nytt kulehode på rorkulten med hurtigepoxi. ST2000 har ikke gyro, men virker bedre på denne båten enn på paradis.

Turen hjem til Fotlandsvåg var bare kos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...