En ekte turseiler.....

David Kubal fra Tjekkia har kjøpt seg en gammel IF, ga rundt 50k for den. Han hadde den inne i vinter og gjorde den klar for den store turen. Til nå har han seilt fra Polen over til Danmark og Sverige. Helt inn til Oslo og nedover kysten til han kom inn her på Lista og Borshavn. Autopiloten tålte ikke regnvær, så han må bruke tau i trinser når han skal gjøre noe på fordekket. 

Mesteparten av tiden har det vært stille vær der han har vært. Han vil helst ha god vind, så han føler at dette er en forbannelse som hviler over han og hans båt. Målet er Bergen, han har en måned igjen av en tilsammen 3måneders tur. Underveis jobber han for et firma pr. internett. Han kjøpte et netcomabonnement i Norge. Som elektroingeniør kunne han fortelle at alle modemene er laget på samme fabrikk, men låses til operatør. Kjekt for netcom og telenor, men ikke for oss brukere. Han tjente ca 10k i mnd for å lage opplæring i et dataprogram, dette var for lite for å seile rundt, så han var ganske blakk.

De nordmenn han så i havnene, virket som de hadde altfor lyst til å vise hvor mye penger de hadde, sa han. Øst for Lindesnes var alt veldig dyrt. Han ble nesten sjokkert da han fikk vite at i Borshavn var alt  gratis, tilogmed strøm på kaien var gratis. Han var på særlig utkikk etter autentiske steder. Vi anbefalte Soknedalsstrand. 

Så hvis noen andre ser denne båten, så må de invitere han på middag. Det er tross alt bare 20år siden østblokklandene ble frie, og de som kommer derfra er veldig takknemlige for å kunne se verden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...