OCEAN 550

Sysler litt med noen gamle ideer.
1. Bygge om en speedbåt til en planende havseiler.
2. Utvikle en OCEAN-550.
Dvs. lage en mini som er 550cm x 250cm. Da er det mye lettere å traile den, maste av og på, vinteropplag osv. Bob Salmon sine ideer om en rimelig klassebåt kommer tilbake med jevne mellomrom, som er reaksjon mot at det blir for dyrt. Eks. Nordisk folkbåt i -42.   Optimistjollen og A-jollen på 50-tallet.  Microcupper i -77.  Minitransat klassen i -77.
Hvis en Ocean 550 lages som Båten til David Raison, som vant siste minitransat, får man en liten båt med mye plass inni. Mye seilareal kan også kompensere for at formen på båten stanger litt i bølgene. For å være med på minitransat idag, bør man ihvertfall ha en halv million kr. Og da har du ikke ikke kjøpt en dyr båt.
Ved å lage en mindre båt kan man få ned prisen - og ved å lage kortere havregattaer, med begynnelse og slutt i samme område, vil også prisen være mindre. Og til sist, ved at båten kan lagres på henger, gjør at man kan finne et rimeligere sted å ha den, enn i en dyr havn.


Men her er en 12fots with til salgs for 3500kr. Hva med å legge dekk på og sette på en skikkelig kjøl? Skrogformen er nydelig, planer lett og er solid. Den er også laget i seilversjon med senkekjøl, men å lage den usenkbar med skikkelig opprettingskrefter og med mer motor i riggen kunne vært gøy og fått til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...