Henger til KRILL2

Har fundert litt på dette med henger en stund, sånn omtrent i 11år har jeg tenkt. Problemet er saltvann. Det trenger inn i bremser og ødelegger. Derfor må hengerne være ganske kompliserte for å kunne fungere uten å være nedi sjøen. Løsningen er enkel: En lettere båt, som ikke krever en bremset henger. Det var mye derfor at valget falt på KRILL2, som veier 400kg. I frankrike har de satset på en ubremset henger med mange ruller. Den koster 2300E, noe som er ganske mye. Av de jeg har sett, passer Brennerup med to modeller, 8116 og Basic 750. Begge kan regulere hjulakselen og gjøre plass til bulben. 8116 har også vanntette lagre. Planen er å flytte alle rullene frem og fore opp en seng som skroget får god understøttelse på bak kjølen.

Ved opptak skal jeg kunne ha hengeren så dypt at bare den siste meteren vinsjes opp på rullene foran, mens "sengen" bak er under skroget. Bulben må kunne passere over den og hjulaksel. Dette setter krav til en litt brattere rampe, eller at hengeren sjøsettes uten å være fast i bilen. F.eks. sjøsetting på en strand. (Askvoll).

En god artikkel om et enklere båtliv.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...