Kjøp en stålbåt da vel?

På Stanghelle, ved togstasjonen, står det en båt. Jeg så den på vei forbi engang og lurte på om det kunne være et emne å arbeide videre med. Men "Titonn" fra Oslo har antakelig gjort sin siste reis. Denne stolte stålbåten har fått bøyd kjølen, antakelig ved grunnstøting, eller kanskje den ikke tålte å stå på kjølen på land. kanskje det ikke var forsterket nok på innsiden. Den er ikke lekk, bare bøyd. 
Men det er et trist syn. neste stopp er spikerproduksjon. Det en står en enorm motor midtplassert, propellaksling er fjernet. Fire blanke Lewmar vinsjer ser bra ut, de trenger bare litt smøring, løygang for storseil er også bra, men ellers er resten overgrodd med mose. Luken er åpen, det regner inn og mye golv er råttent. ellers har det vært ganske bra interiør. Den begynner å fylles med regnvann. 
Båten var med i Færderen 2004 og fikk DNF(did not finish). Så den var ikke særlig rask. Eieren står opplistet da, men det kan jo ha endret seg.

NOR 8318 TITONN Ketch Henrik Jan Sande KNS

Han sier at han ikke eide båten, men var med da den havarerte utenfor Findhorn Bay i Scotland. Det har jeg lest om et sted. Nå eies båten av en kar i Vaksdal.Kommentarer

 1. Hei Helge.
  Det mangler sikker bunnstokker ( i stål ) som du skriver.
  Men å rette opp kjøl skulle ikke være noe problem. så ikke fortvil.
  Andrè

  SvarSlett
 2. Det er ikke mitt prosjekt og forfallet er gått for langt etter min mening. Han som eide båten, er avgått, men kompisen lever og kan sikkert gi tips om hvordan den oppførte seg på sjøen. Det finnes andre prosjekter som er bedre kjøp. Tross alt er det et spørsmål om penger og tid. Uansett vil et prosjekt koste, så jeg er heller på jakt etter et godt kjøp. Foreløpig er Svarten i ganske god stand - motor. Så det er billigst å bruke den.

  SvarSlett
 3. ikke helt min greie dette, men det er synd at den bare står og forfaller. Hvor er de unge optimistene blitt av?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar