Tror ikke dette går så bra.

Råtten balsa løsner greitt
Våt balsa henger fortsatt fast
Tørr balsa henger veldig godt fast
Det er vanskelig å jobbe med. 

Så konklusjonen er vel at denne båten går på skroten.

Balsajord i bunnen

Noe hard balsa i sidene

Her er råtten balsa i sidene. Utenom er det bare 3mm. Spantene i trekantet finer var ganske råtne.

Skrog og dekk


 Bildene under viser laminatskader. Disse skyldes mye fra at det har stått vann inni båten. På innsiden er laminatet bare en duk tykt. Dette polyester/duk laget er som en membran, som har trukket vann. Deretter har balsaen gått over til jord forskjellige steder. Det viste seg å være vanskelig å skille vekk jorden, det er laminat sandvich over hele båten. Ytterskiktet er 3mm tykt. Jeg tenkte først at det kunne vær godt nok for en båt til egenbruk, men det viste seg at det ble for ustabilt.

Det er synd, for denne båten (til en kjent person i snipemiljøet) hadde en form som var lett å bygge om. En 4meter båt hadde de riktige proposjonene. Idag så ser jeg at det kanskje hadde vært greitt å bruke denne båten til utprøving, for å se om seil/kjøl står i riktig forhold til hverandre. Nå har jeg bare en båt igjen, og da bør det helst stemme.

Nytt håp inn til tørk. Jeg venter litt med å kutte den på lengden. Jeg kan prøve ut kjøl og bulb uten å kutte den. Det er en stivere mast på denne, men jeg kan myke den opp ved å kutte av sleiden opp til svanehalsen (bomfestet). Da skal den seile bedre som snipemast ifølge en artikkel her, som jeg ikke finner igjen. Mye bra stoff ellers.

Så da får vi se hvordan det blir. Blir det snipe eller minisnipe. Skal veie den idag for å se hvor mye vann det er i den. Skrog skal veie 125kg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...