Mini-snipen seiler Osterfjorden

Tester ut seil og justerer vant og skjøter. Det går rimelig fort unna.

Oppvind med lettvektsgenua. Den er greiere å dra forbi forstaget, men blafrer litt i akterliket. Det Høres på videoen som om det er et helikopter i nærheten. Det er aldri snakk om å kullseile, bulben holder båten trygt på rett side. Her provoserer jeg og legger mye press på seilene, men det er bare å slakke litt i storseilet, så er vi på rett kjøl igjen. Virker som den kan seile høyere mot vinden med god krenging. Seilene er ikke skjøtet særlig høyt inn, men vi holder nesten samme høyde som vanlig snipe allikevel. Det kan skyldes kjølbladet, som er av 10mm alu. Det skal lite til før det kaviterer, og gir mye avdrift  (det blir turbulens i lesonen, og mister mye av skjæreegenskapene). Så vi profiterer på fart fremfor høyde.

https://www.youtube.com/watch?v=QGq85Kz72GcHer er en video i medvind og medsjø. Mini-snipen planer uanstrengt og surfer på bølgene.
https://www.youtube.com/watch?v=UzBGGKTP_icIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...