5m cruiser bulb

Det var litt arbeid å lage bulben til mini-snipen. Jeg ser i ettertid at byggskummet har ekspandert og bulben er blitt større mellom avstandsplatene. Jeg har fortsatt den gamle støpeformen, den gir halvbulber på 20kg. Hvis jeg øker høyden på bulben med 3cm, tror jeg det vil tilsvare 35kg halvdeler.
Formen vil gi en mer flyndreaktig bulb, men en flyndrefisk er jo også strømlinjeformet. Så det går sikkert utmerket. Lengden er 60cm og bredden er 12cm fra før. Det blir en bredde på 12+2x3(påbygg)+1(alufesteplate)=19cm. 
Blått er aluplate 40x27cm. Brun er 5 lag kryssfiner. Blå firkant over bulben er 5cm glassfiberremse, surret rundt for å forsterke. Billig på aliexpress.com.Aluplaten  (lyseblå) er 40 x 27cm. Den blå nederste delen er viklet med 5cm glassfiberremse. Bolten er 17-18cm. Det er vanskelig å få tak i, for umbrako er best. Sist sveiste jeg en bolt. Det kan være kjekt å kunne demontere kjølbulbene, men 70kg + treværk er mulig å håndtere med sekkehjul. På Krillen er det vanlige boltehoder og de er sauset inn med epoxysparkel. Skal de demonteres for å lage andre bulber, er det bare å hogge dem frem med hoggjern. Bly er lett å bearbeide.Epoxy 20kg er på vei fra SVAS kemi, Lillestrøm. Det er et lite firma som kan EPOXY. Men de selger bare i store mengder. Prisen blir mye billigere enn WEST system. Og epoxyen er mer moderne. Herderen er nøkkelen.

Plater er også på vei. Poppel i skrog, Hard bjørk i såle og kjøler/ror. Alt i 9mm. Garasjen er ryddet og klar.

Bly er også innkjøpt 4x38kg. En klump til hver bulbhalvdel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

5mc 28 Nissedal

Startet egentlig på Hægefjell og dro deretter ned til Søftestad camping og seilte/sykla nordover til Vrådal. Skal oppdatere her med bilder ...